Nattbussar kan göra ungdomar tryggare

I fredagens NT skriver Cissi Nordström, Hamed Abbasi och Mohammad Abbasi  i en debattartikel:

Många ungdomar i kommunen söker sig in till Norrtälje stad kvällstid.

Även om det inte är så många bussar som trafikerar från till exempel Rimbo och Hallstavik på helgkvällar finns det alltid möjlighet att ta bussen in till Norrtälje stad. Väl på väg in till staden kanske man inte tänker på möjligheterna att ta sig hem och om det överhuvudtaget går att ta sig hem med kollektivtrafiken. De ungdomar som inte har föräldrar eller vänner som har möjlighet att komma och hämta under kvällen eller natten har inte så många andra alternativ än att fördriva natten tills nästa buss går morgonen därpå eller att sova över hos någon vän.

I Moderaternas kommunala handlingsprogram har man tagit fram förslaget att genomföra försök med nattbussar på helger för att se hur stor efterfrågan är. Förslaget bygger på att införa bussar från centrala Norrtälje till de större orterna som Rimbo och Hallstavik. Målet är att öka tryggheten för ungdomarna och minska oron hos föräldrarna. Det är en trygghet för ungdomar att veta att det finns möjlighet att ta sig hem under natten.

Genom försöket med ungdomsbussar hoppas vi på att reducera antalet ungdomar som känner sig otrygga i Norrtälje stad nattetid